play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Novi Travnik: Pronađen laboratorij za uzgoj indijske konoplje

Službenici Ministarstva unutarnjih poslova Srednjobosanskog kantona u Novom Travniku su pronašli laboratoriju za uzgoj indijske konoplje te veću količinu kanabisa.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjobosanskog kantona su u suradnji sa nadležnim Kantonalnim tužiteljstvom uspješno realizirali još jednu akciju u borbi protiv kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Prije tri dana policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a su na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres obiteljske kuće i okućnice, koju koristi S. M. rođen 1972. godine. Akcija je izvedena uz prethodno prikupljanje operativnih saznanja, praćenje i opservacije kriminogenih osoba.

“Prilikom pretresa, pored kuće je pronađena veća količina zeljaste materije vakumirane u pvc vrećice, za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, ukupne količine oko jednog kilograma. U nastavku pretresa, u potkrovlju kuće pronađen je laboratorij za uzgoj ‘Indijske konoplje’, gdje je zatečeno više navedenih stabljika, kao i predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem predmetnih kaznenih djela, koji će se koristiti u procesu dokazivanja”, stoji u priopćenju MUP-a SBK.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” S. M. je lišen slobode i predan nadležnom Kantonalnom tužiteljstvu na daljnje postupanje, a određen mu je i jednomjesečni pritvor.

“Navedene aktivnosti predstavljaju nastavak planske borbe protiv kaznenih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, koje će se poduzimati i u narednom razdoblju”, dodaju iz MUP-a SBK.

0%