play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Konvoj pomoći iz BiH stigao u Tursku

Svi šleperi iz konvoja pomoći koji je u organizaciji Udruženja Pomozi.ba u petak krenuo iz Sarajeva, stigli su u Tursku, javlja Anadolija. ​​​​​​​

Radi se o konvoju od 54 šlepera koji je iz Sarajeva krenuo u petak navečer, a koji je otpremio stambene kontejnere, prehrambene i higijenske proizvode, deke, vreće za spavanje, grijalice, agregate, odjeću, obuću.

U Turskoj robu preuzimaju Uprava za katastrofe i izvanredne situacije (AFAD) i turske humanitarne organizacije koje će je proslijediti prema potresima pogođenim područjima shodno potrebama.

“Ovo je samo jedan dio pomoći za ljude koji su preživjeli potres katastrofalnih razmjera i ostali bez svega što su imali. Podsjećamo da je jedan šleper sa grijalicama, agregatima, dekama i vrećama za spavanje već ranije stigao u Tursku. Pomoć ćemo i u narednom razdoblju pružati shodno potrebama i informacijama koje budemo dobivali iz Turske“, istaknuli su ranije iz Pomozi.ba.

Naveli su da se materijalne stvari još uvijek ne mogu poslati u Siriju, te da stanovništvu te zemlje pomažu novčano zahvaljujući humanitarnim organizacijama koje se tamo nalaze.

“Do sada smo uplatili više od 100.000 KM organizacijama u Siriji koje dijele obroke i prehrambene pakete, nabavljaju šatore, dušeke, vreće za spavanje i sve ono što je neophodno ugroženom stanovništvu. Na tome nećemo stati, već ćemo i u narednom razdoblju slati pomoć ovoj zemlji”, istaknuli su iz Pomozi.ba.

Akcija pomoći za Tursku i Siriju i dalje se može novčano podržati pozivom na telefonski broj 17006 kojim se doniraju dvije konvertibilne marke, te donacijama putem web platforme www.pomoziba.org, paypala i bankovnih računa Udruženja sa naznačenom svrhom uplate “Pomoć za Tursku i Siriju”.

Udruženje Pomozi.ba od ponedjeljka počinje sa novom akcijom, ovoga puta prikupljanja igračaka za djecu pogođenu zemljotresima u Turskoj i Siriji.

0%