play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Sutra u Jajcu počinje 8. košarkaški kup kraljevskog grada

U sklopu obilježavanja Dana općine Jajce, koji se od 2014. godine obilježava 22. veljače, na datum
prvog pisanog spominjanja grada Jajca 1396. godine u Povelji iz dubrovačkog arhiva, u Jajcu će biti
svečano otvoren 8. Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada za dječake rođene 2009. godine i mlađe.

Poznati su i svi sudionici turnira, a svoje najbolje ekipe pored domaćina KK ‘Vodopad’ Jajce predstavit će još: U-14 reprezentacija Bosne i Hercegovine kao branitelj titule, KK ‘Budućnost’ Bijeljina, KK ‘Sava’ Beograd, U-14 Reprezentacija Crne Gore, KK ‘Cerak’ Beograd, KK ‘Realway’ Sarajevo te KK ‘Igokea’ Aleksandrovac.

Službeno je poznat i raspored turnira a svečano otvorenje turnira biće upriličeno u petak, 17. veljače s početkom u 19 sati, susretom između KK ‘Vodopad’ Jajce i U-14 reprezentacije BiH.

Iz godine u godinu želja ljudi u Košarkaškom klubu „Vodopad” Jajce jeste pružiti priliku, kako djeci da se natječu i igraju s najboljima tako i publici u Jajcu da gledaju najbolje ekipe iz BiH i regije; a to im već polazi za rukom osam godina uzastopno.

– Maksimalno smo fokusirani na svaki detalj i vjerujemo kako će sve biti u punom sjaju, kao i do sada. Uigrana ekipa zaista mnogo znači; ipak je ovo osmi uzastopni turnir i taj podatak dosta govori. Sa radošću očekujemo petak, naše košarkaške prijatelje i prvi susret; svaki turnir nosi posebnu čar pa tako i ovaj te se radujemo trodnevnom košarkaškom spektaklu, istaknuo je Kenan Čejvan, trener KK “Vodopad” Jajce.

Pored šest klubova na ovogodišnjem turniru natjecat će se i dvije reprezentacije.

– Nerealno bi bilo već sada prognozirati nekog pobjednika; 8 izuzetnih ekipa predstavit će svoje najbolje omladince i to je ono što nas sviju raduje. Prvenstveno želimo dobru košarku uz sjajnu atmosferu i druženje a neka najbolji pobjedi, kazao je za kraj.

Trener Redžić intenzivno radi s ekipom kako bi što spremniji dočekali susrete.

– Ekipa radi kvalitetno i s dosta entuzijazma očekuju da istrče na parket. Imamo priliku odmjeriti snage s najboljim ekipama našeg prostora i to je izvanredan osjećaj za njih; trener Redžić i dječaci imaju potpunu podršku tima i vjerujemo kako će dati sve od sebe da klub predstave u najboljem izdanju, naveo je Čejvan.

Na jednom mjestu kroz trodnevno druženje gledatelji i ljubitelji košarke će imati priliku da vide preko 120 najtalentiranijih dječaka koji će pokazati ono što najbolje znaju kada je košarka u pitanju.

– Ne želim biti lažno skroman; sigurno jedan od najboljih turnira u regiji i taj epitet nam svakako uvijek daje dodatnu motivaciju da ljubiteljima košarke ali i našem gradu pružimo nešto novo. Broj osam u naslovu turnira dovoljno govori o našem radu i našoj posvećenosti i zaista smo ponosni na to. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima koji su dio ovog košarkaškog spektakla, ali i da pozovem sve ljubitelje sporta da dođu i podrže naš klub i našu djecu, jer oni to zaslužuju, kazao je Kenan Čejvan.

0%