if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Novo otkačeno modno doba, velike crvene čizme su najnoviji trend

Stigao je novi otkačeni, za nekog bizaran trend, a za neke oduševljene. Osvojio je holivudske zvijezde, a zatim i svijet – „velike crvene čizme“ koje je kreirao njujorški umjetnički kolektiv MSCH.

Oni su poznati po povijesti ismijavanja potrošačke kulture – a paradoksalno, često imaju najprodavanije komade. Slike crvenih čizama, za koje se očekuje da uskoro budu u prodaji, proširile su se društvenim mrežama i šokirale ljude svojim apsurdnim izgledom – a već ih šetaju poznati.

Raniji „projekti“ kojih su se dosjetili MSCH su kolonjska voda koja miriše na WD-40, kao i Birkenstock papuče napravljene od Hermes Birkin torbi.

Najnovije čizme kolektiva su u obliku AirPod-a, okrugle su i glatke — „kao da je par MoonBoots čizama napunjen botoksom“. Više liče na ideju cipele nego na samu cipelu, piše NY Times.

„Velike crvene čizme stvarno nisu oblikovane kao stopala, ali su izuzetno oblikovane kao čizme“, rekao je brend u priopćenju za javnost.

MSCH je odbacio ideju da su čizme šala. Oni su samo nastavili poigravanje sa estetikom ružnog i nepraktičnog, kao što su ranije uradile modne kuće Balenciaga ili Alexander McQueen.

Čizme zahvaljujući influenserima već postaju viralne, a cijena im je 350 dolara.

Par velikih crvenih čizama stigao je na prag Stiva Nata (25), Youtubera u Philadelphiji. On ih je odmah isprobao za svoju publiku.

„Pokušao sam da hodam u njima, čak sam pokušao da uskočim u njih“, rekao je on, dodajući da se u čizmama zaista osjeća kao lik iz crtanog filma.

0%