play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

“November Rain” prvi je rock video spot sa 2 milijarde pregleda na YouTubeu

“November Rain”, rock balada grupe Guns N’ Roses, prvi je rock video spot koji je dosegao 2 milijarde pregleda na YouTubeu. Video iz 1991. je tu brojku dosegao malo više od 13 godina otkako je postavljen na platformu na Božić 2009. godine. Prošle godine, isti video bio je prvi videospot stariji od YouTubea koji je dosegao magičnu brojku od milijardu pregleda.

U videu glume pjevač Axl Rose i njegova tadašnja djevojka, supermodel Stephanie Seymour, a uključuje nezaboravnu scenu u kojoj Slash izlazi iz crkve kako bi izveo svoj solo na velikom otvorenom polju.

Iako su mnogi glazbeni spotovi prešli prag od 2 milijarde na YouTubeu, “November Rain” je prvi rock video koji je to uspio. Pjesma Imagine Dragons “Believer” ima 2,3 milijarde pregleda, a Coldplayeva “Something Just Like This”, suradnja s The Chainsmokers ima 2,1 milijardu pregleda. Glazbeni video s najviše pregleda je “Despacito” Luisa Fonsija s Daddy Yankeejem, koji ima nevjerojatnih 8 milijardi pregleda.

Drugi rock spotovi koji se približavaju brojci od 2 milijarde su Linkin Parkov “Numb” (1,9 milijardi) i Nirvanin “Smells Like Teen Spirit” (1,6 milijardi).

U međuvremenu, Slash je nedavno govorio o razvratu u koji su se GN’R upuštali u doba slave 80-ih i ranih 90-ih i priznao da bi bend bio “otkazan u današnje vrijeme”.

Što se tiče turneja, Guns N’ Roses imaju samo jedan koncert zakazan za 2023., koncert u londonskom Hyde Parku 30. lipnja.

0%