if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Izabrano rukovodstvo Doma naroda Parlamenta BiH

Nikola Špirić iz SNSD-a izabran je za predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine na današnjoj konstituirajućoj sjednici ovog tijela, dok su za njegove zamjenike izabrani Kemal Ademović iz Naroda i pravde i Dragan Čović (HDZ).

Za Špirića je glasovalo devet od prisutnih 15 izaslanika. Protiv su bila tri izaslanika a isto toliko je bilo i suzdržanih.

Za prvog zamjenika predsjedavajućeg, što je pozicija koja je pripala predstavniku bošnjačkog naroda, pojavila su se dva kandidata.

Klub Bošnjaka predložio je Šefika Džaferovića. No, Kemal Ademović iz Naroda i pravde je predložio sebe. Rekao je da su to od njega zatražila trojica lidera iz koalicije Trojka, Nermin Nikšić, Edin Forto i Elmedin Konaković.

Džaferović je rekao da se treba poštovati Klub Bošnjaka koji je predložio njega. On je kazao da su, tijekom rasprave u Klubu, četiri od pet izaslanika u Klubu Bošnjaka glasovala za njega, od čega dva iz SDA i po jedan iz DF-a i SBiH.

Potom je Dom glasovao za obojicu kandidata. Džaferović nije dobio većinu. Za njega su glasovala tri izaslanika, protiv je bilo osam a suzdržana četiri.

Ademovića je dobio podršku devet izaslanika, a po tri su bila protiv i suzdržana.

Dragan Čović je izabran za drugog zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta BiH.

0%