play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Opredjeljenje za pružanje materijalne i financijske pomoći potresom ugroženom stanovništvu Turske i Sirije

Općinsko vijeće Novi Travnik jučer je održalo Kolegij kome su uz vijećnike prisustvovali načelnik Stjepan Dujo i pomoćnici načelnika. Na kolegiju su razmatrane mogućnosti i način slanja pomoći potresom ugroženom stanovništvu Turske i Sirije.

Načelnik Općine Novi Travnik sve prisutne upoznao je sa do danas poduzetim aktivnostima te naglasio potrebu koordinacije svih aktivnosti koje se provode u našoj lokalnoj zajednici te je na tom tragu zakazao za srijedu, 15.veljače sastanak na kom će svi uključeni u proces prikupljanja materijalne pomoći dogovoriti detalje vezane za proces prikupljanja pomoći i njenu distribuciju prema Turskoj i Siriji.

Uz iskazano opredjeljenje za pružanje materijalne i financijske pomoći potresom ugroženom stanovništvu Turske i Sirije, Kolegij Općinskog vijeća Novi Travnik raspravljao je i o problematici snabdijevanja ogrjevnim drvetom umirovljenika sa područja općine Novi Travnik.

Na temelju informacije da je poduzeće ŠPD/ŠGD „Srednjobosanske šume/ Šume Središnje Bosne“ d.o.o. Donji Vakuf ograničilo mogućnost kupovine ogrjevnog drveta na količinu od 2,5 prostornih metara, što je nedovoljno za sezonu grijanja, Kolegij Općinskog vijeće usvojio je zaključak kojim traži od ovog poduzeća da isporuku ogrjevnog drveta prvo vrši umirovljenicima pa tek onda svim drugim kategorijama.

Također, Kolegij Općinskog vijeća traži da se dozvoli uplata ogrjevnog drveta u količinama koje su dovoljne za sezonu grijanja i da ta količina bude minimalno 10 prostornih metara.

0%