play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Na zagrebačkom groblju Mirogoj održan posljednji ispraćaj Miroslava Ćire Blaževića

Nakon komemoracije u dvorani Vatroslav Lisinski, na zagrebačkom groblju Mirogoj održan je posljednji ispraćaj Miroslava Ćire Blaževića.

Na posljednjem ispraćaju govorio je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić, a zatim je lijes s tijelom Miroslava Blaževića prevezen do posljednjeg počivališta u Aleji velikana. Uz zvukove francuske šansone spušten je u zemlju te završio zemaljski put legendarnog Ćire.

Uz izloženi Blaževićev lijes izmjenjivale su se počasne straže u kojima su bili njegovi bivši igrači, predstavnici Dinamove šampionske generacije iz 1982. te “vatreni” koji s kojima je osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj. Bili su tu i njegovi kolege treneri, petorica izbornika hrvatske nogometne reprezentacije, Slaven Bilić, Igor Štimac, Niko Kovač, Ante Čačić i Dalić, dužnosnici Hrvatskog nogometnog saveza, kao i poznate osobe iz drugih sfera javnog života s kojima se Ćiro često družio.

Uz Blaževićev odar bili su izloženi njegovi najveći trofeji, osobne nagrade i priznanja, a tamo su bili i dječaci odjeveni u dresove svih klubova i reprezentacija koje je Ćiro vodio u bogatoj trenerskoj karijeri.

Blaževića su na posljednji počinak ispratili i predsjednik Vlade Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Ispraćaj je počeo pjesmom “Otišao je s mirisom jutra”, nakon čega se Zlatko Dalić posljednji put oprostio od “trenera svih trenera”.

0%