play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Hrvati Travnika i Zenice jačaju svoju suradnju.

General Ilija Nakić, izaslanik u Domu naroda parlamenta FBiH , te zastupnik u Skupštini ŽSB, i ministar Bojan Domić , posjetili su danas Župu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Zenici.

Pored župnika don Ante Dominkovića u ulozi domaćina su bili i don Josip Šimunović, pukovnik HVO Željko Ljubanić, prof. dr. Ermin Čehić i gospodin Zdenko Kolak.

Sastanak je upriličen nakon obostrano iskazane želje i potrebe za razgovorom, hrvata  Travnika i Zenice kao dva najveća grada i administrativna središta dvije županije. Domaćini su uvažene goste iz Travnika upoznali sa aktivnostima hrvata , a koje se realiziraju kroz župe, kulturne institucije i braniteljske Udruge HVO i trenutnim problemima sa kojima se susreću u gradu Zenici i Zeničko – Dobojskoj županiji.

Posebna tema sastanka, bila je informacija o Manifestaciji ”30 godina stradanja Hrvata Zenice” , koja se priprema za rujan, a koja će u sebi sadržavati bogati program koji će trajati tjedan dana.

Gosti su dali punu potporu svim aktivnostima, ponudili aktivno sudjelovanje i pomoć, jasno ističući da administrativna granica ovih županija ne predstavlja prepreku za suradnju. Istaknuta je potreba za daljnje uvezivanje i nastavak ovakvih sastanaka u Zenici i Travniku.

0%