if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Danas u Zagrebu posljednji ispraćaj Miroslava Ćire Blaževića

Posljednji ispraćaj i komemoracija legendarnom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću koji je preminuo u 88. godini 8. veljače nakon duge i teške bolesti, bit će održani danas u Hrvatskoj.

Od 10:00 sati u dvorani Vatroslav Lisinski bit će održana komemoracija Ćiri Blaževiću, a sprovod počinje u 14:00 sati na gradskom groblju Mirogoj, u Aleji velikana.

Također, Vlada Hrvatske je na telefonskoj sjednici, održanoj u utorak, donijela Odluku o proglašenju 15. veljače 2023. godine Danom nacionalnog saučešća u povodu smrti Miroslava Ćire Blaževića.

Dan nacionalnog saučešća obilježit će se isticanjem zastave Republike Hrvatske na pola koplja, priopćeno je iz vlade.

Ćiro Blažević je nogometnu karijeru započeo 1954. godine u travničkom klubu Bratstvo. Potom se preselio u Dinamo, 1955. odlazi u Lokomotivu, a zatim se vraća u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, gdje igra do 1958. godine. U Hrvatsku se vratio 1958. godine, ali ovog puta u Rijeku, gdje je igrao sve do 1961. godine. Potom godinu dana igra za švicarski nogometni klub Sion, a prvo mjesto trenera dobio je u niželigašu FC Veveyu.

Trener svih trenera je u dugogodišnjoj trenerskoj karijeri vodio 19 klubova u Švicarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Kini i Iranu, a trenirao je i pet reprezentacija (Švicarsku, Hrvatsku, Iran, BiH, kinesku U-23).

Međutim, dva velika rezultata obilježila su mu karijeru: Dinamov naslov prvaka bivše države 1982. godine te bronca hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

0%