play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Članovi GSS Travnik pomažu u traženju i spašavanju nestalih u potresu

Članovi Gorske službe spašavanja Travnik, zajedno sa kolegama iz Konjica, već su tri dana u Turskoj u gradu Adiyamanu gdje pomažu u traženju i spašavanju nestalih u potresu koji je katastrofalnim razmjerima zahvatio ovu zemlju.

Tijekom protekla dva dana sudjelovali su u potrebama na više stambenih objekata koji su do temelja uništeni. Radi se o višekatnicama u kojima su, nažalost, pronašli mnogo ljudi koji su izgubili živote.

Zaista se mnogo trudimo i želimo da damo sve od sebe kako bi bar malo ublažili patnju ljudima koji žele barem dostojanstveno ukopati svoje najmilije. Pored ovih aktivnosti potrebno je istaknuti da je turskom narodu jako bitno da smo mi iz Bosne i Hercegovine uz njih i to nam i pokazuju na svakom koraku, naročito kada se spomene grad Travnik i poručuju da nam to nikada neće zaboraviti, kazali su Travničani iz Turske.

Točno tjedan dana prošlo je od početka niza razornih potresa koji su pogodili Tursku i Siriju. Nastavlja se potraga za preživjelima među ruševinama, a broj poginulih narastao je na više od 36 tisuća. UN očekuje dvostruko više mrtvih.  U potresu je s lica zemlje doslovno izbrisano više od šest i pol tisuća zgrada.

Zbog nesavjesne gradnje i nepoštovanja propisa u Turskoj je uhićeno desetak građevinara te izdano 113 naloga za uhićenje. Na ulicama Antakyje kaos i bezvlašće, pucnjava i pljačka, zbog čega je uhićeno pedesetak ljudi.

0%