if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Održana sjednica Organizacijskog odbora “Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2022. godinu”

U zgradi općine Novi Travnik održana je 1. sjednica Organizacijskog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2022. godinu”, koja će se 24. veljače 2023. godine održati u Novom Travniku u Domu kulture.

Sjednica Organizacijskog odbora manifestacije „Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2022. godinu” započela je minutom šutnje kojom odana počast legendarnom treneru, Travničaninu Miroslavu Ćiri Blaževiću. Sjednicom Organizacijskog odbora manifestacije predsjedavao je, u ime predsjednika Organizacijskog odbora Bojana Domića, kantonalnog ministra obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i
sporta savjetnik ministra Ivan Sajević.

Sjednici su prisustvovali u ulozi domaćina manifestacije načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo, načelnik Općine Gornji Vakuf – Uskoplje Sead Čaušević, predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović i drugi istaknuti sportski radnici koji su kroz duže vremensko razdoblje dali svoj doprinos razvoju sporta na prostoru SBK/KSB i Bosne Hercegovine.

Predsjednik Sportskog saveza SBKKSB Mirsad Ibrišimbegović istaknuo je da je manifestacija „Izbor najboljeg sportaša Kantona” jedna od najznačajnijih manifestacija na prostoru Kantona i očekuje da će ovo biti jedna od najbolje organiziranih do sada, posebno što Sportski savez SBK/KSB ove godine organizira 20. jubilarnu manifestaciju „Izbora najboljih sportaša Kantona“.

Predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB istaknuo je SBK/KSB ima državne, balkanske, europske prvake. Također, istaknuo je da je Ali Arnautović, član Karate kluba „Travnik GS – TMT“, Travnik, osvojio srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za kadete koje održano u Larnaci, Cipar od 03. do 05. 02. 2023. godine i da su ovi rezultati stimulans budućim generacijama.

Savjetnik resornog ministra Bojana Domića, Ivan Sajević, čestitao je Sportskom savezu SBK/KSB na organizaciji ove tradicionalne manifestacije i naglasio, kako je manifestacija „Izbor najboljeg sportaša Kantona” vrhunac godine u oblasti sporta za natjecatelje, trenere i sportske radnike. Ivan Sajević se osvrnuo u svome izlaganju na planirana sredstva za sport Proračunom SBK/KSB, koja su u 2022. godini izdvojena u iznosu od 1,6 milijun KM što je u zakonskim okvirima jer Zakonom o sportu SBK/KSB definirano je da se za sport izdvaja 0,5% od ukupno planiranih sredstava Proračuna SBK/KSB. Također, je istaknuo da će se u 2023. godini pristupiti izradi strategije sporta.

Načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo u svojstvu domaćina pozdravio je prisutne i osvrnuo se da je proračun Općine Novi Travnik za sport milijun KM i da Općina Novi Travnik prevashodno ulaže sredstva u sportsku infrastrukturu, te da će u narednom razdoblju dati punu podršku u pokretanju školskog sporta sa ciljem omasovljenja sporta.

Na čelu Žirija/Ocjenjivačkog suda ovogodišnje manifestacije je Drago Suban, dugogodišnji sportski radnik i prvi predsjednik Sportskog saveza SBK/KSB ukratko je obrazložio metodologiju rada Žirija/Ocjenjivačkog suda i istaknuo da su sve odluke donesene jednoglasno uz kvalitetnu analizu pristiglih prijedloga u svim kategorijama.

Manifestacija „Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2022. godinu” održat će se 24. veljače 2023. godine u Domu kulture u Novom Travniku s početkom u 18:30 sati uz bogat kulturno-umjetnički program.

0%