if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Broj mrtvih od potresa raste iz sata u sat, grupa GSS-ovaca iz Sarajeva otputovala u pogođena područja

Spasilački timovi nastavljaju tražiti preživjele, dok je broj mrtvih nakon razornih potresa duž tursko-sirijske granice premašio 8700. Očekuje se da će ti brojevi rasti kako se spasilački napori multinacionalnih spasilačkih timova ubrzavaju usred ledenih i olujnih vremenskih uvjeta. Više desetaka tisuća ljudi je ozlijeđeno.

U Siriji, gdje su zdravstveni sustav i infrastruktura opustošeni tijekom 12 godina rata, novosti o broju mrtvih pristizale su sporije. Dok su timovi za potragu i spašavanje iz cijelog svijeta stigli u regiju, turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan proglasio je izvanredno stanje na tri mjeseca u 10 najteže pogođenih pokrajina. 

Jutros je grupa od 20 pripadnika Gorske službe spašavanja (GSS) Novi Grad Sarajevo koja djeluje u okviru Civilne zaštite otputovala u Antakyu, potresom najteže pogođeno područje republike Turske.

Ujedinjene nacije (UN) jučer su priopćile da će zemljama pogođenim razornim potresima, Turskoj i Siriji poslati humanitarnu pomoć u vrijednosti od 25 millijuna dolara.

0%