if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Počinje suđenje za ubojstvo sarajevskih policajaca

Suđenje Savi Marinkoviću, Aleksandru Macanu i Marku Trifkoviću, optuženih za ubojstvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo (KS) – Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine, počinje danas. To je odlučeno 30. siječnja na statusnoj konferenciji u Kantonalnom sudu Sarajevo (KSS).

Referirajući se na dinamiku suđenja u tom predmetu, optužba, koju zastupaju kantonalne tužiteljice Aida Topalović i Šejla Heljić, tada je najavila kako će, prema njihovom prijedlogu/planu, trebati 84 sata za ispitivanje svjedoka, te još osam do deset sati za izvođenje materijalnih dokaza. 

Obrana optuženih inzistirala je na dostavljanju svih dokaza iz tužiteljskog spisa, uključujući i one koji se odnose na Sky i Anom aplikacije, pozivajući se na odredbe Zakona o kaznenom postupku (ZKP).

Optužba je u tom kontekstu ukazala na specifičnosti u tom pogledu, budući da se do određenih saznanja došlo putem spomenutih aplikacija, koje obuhvataju veliki broj istraga u Tužiteljstvu BiH, regiji i svijetu, proisteklih iz tih izvora. Istovremeno, najavila je da će, pored već dostavljenih dokaza na hard-disku, svi dokazi relevantni za ovaj predmet, a koji se tiču i spomenutih aplikacija biti dostavljeni do početka glavnog pretresa.  

Kako je najavio predsjedavajući Sudskog vijeća, sudac Igor Todorović, suđenja u tom predmetu bit će održavana svaki tjedan i to jedan tjedan ponedjeljkom, a druge utorkom.

Optuženi u tom predmetu terete se da su 26. listopada 2018. godine u naselju Alipašino Polje u 4.20 sati, a nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila – golfa u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u Šehovića i Vujinovića, koji su se nalazili u službenom automobilu.

Adis Šehović je od zadobivenih ozljeda preminuo je na licu mjesta, dok je Davor Vujinović, koji je teško ranjen, nekoliko sati nakon tog tragičnog događaja podlegao ozljedama.

Tužiteljstvo KS je, nakon četverogodišnje kompleksne istrage u ovom predmetu, podiglo optužnicu koja je potvrđena krajem prošle godine.

0%