if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Novih osam imena u nominaciji za Kuću slavnih rock’n’rolla

Pokojni pop pjevač George Michael, legenda country muzike Willie Nelson i reperica Missy Elliott nalaze se u grupi od osam izvođača koji su prvi put nominirani za Kuću slavnih rock’n’rolla u “klasi 2023”. Od ukupno 14 nominiranih, među novim imenima su pjevačice Sheryl Crow i Cindy Lauper, pokojni pjevač i kompozitor Warren Zevon, te rock bendovi “Joy Division/New Order” i “White Stripes”.

Među imenima koja su ranije bila među nominacijama za Kuću slavnih rock’n’rolla ponovno su Kate Bush, “Iron Maiden”, “Rage Against The Machine”, “Soundgarden”, “Spinners” i “A Tribe Called Quest”.

“Ovi umjetnici stvorili su osobni zvuk koji je uticao na generacije, kao i na bezbroj drugih koji su krenuli njihovim stopama”, izjavio je John Sykes, predsjedavajući Fondacije Kuće slavnih rock’n’rolla.

Kako bi ispunili uvjete za nominaciju, potrebno je da su izvođači i bendovi objavili prvi komercijalni album najmanje 25 godina prije nominacije. Missy Elliott i “White Stripes” su prvi put ove godine ispunili spomenuti uvjet.

U Dvoranu slavnih prošle godine su uvršteni Eminem, “Duran Duran”, Dolly Parton, Pat Benatar, “Eurythmics”, Lionel Richie i Carly Simon.

Partonova je prvobitno izjavila da želi da odustane od nominacije, jer smatra da nije zaslužila takvu počast, ali se kasnije predomislila i pridružila se ranije uvrštenim zvijezdama country muzike Hanku Williamsu i Johnnyju Cashu.

Lista će službeno biti objavljena u svibnju, a glavna ceremonija planirana je u jesen. 

0%