if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Mozzart Teqvoly Winter Tour ponovno na Vlašiću

Mozzart Teqvoly Winter Tour i ove godine održat će se na četiri bh. planine, a to će ujedno biti treća zimska turneja i prema svim dosadašnjim najavama očekuje nas još jedan istinski sportski spektakl.

Teq sportovi nakon samo dvije godine na bh. tržištu u potpunosti su osvojili srca Bosanaca i Hercegovaca, a nova turneja Mozzart Teqvoly Winter Tour, s manifestacijama koje promoviraju sport u jednoj potpuno novoj dimenziji, garantira mnogo uzbuđenja i sportskog nadmetanja koji će sigurno oduševiti sve prisutne.

I na ovoj turneji, kao što je to bio ranije slučaj, osiguran je bogati nagradni fond na svakom natjecanju, a on će ukupno iznositi 10.000 KM i nema sumnje da je to dodatni razlog svim igračima da pruže svoj maksimum i pored dobre zabave unovče svoje trud i znanje.

Turneja počinje 4. veljače na planini Vlašić, nastavlja se 12. veljače na Ponijerima pod pokroviteljstvom Općine Kakanj, a zatim slijedi natjecanje 19. veljače na Bjelašnici. Veliko finale zakazano je za 26. veljače na Jahorini.

Natjecanja će se održati u blizini ski-liftova, točnije na udarnim lokacijama svake od navedenih planina. Svaki turnir će početi u 10:30 sati, a novčani nagradni fond po svakom natjecanju je 1.200 KM, što su osigurali Monri by Payten i BH Telecom.

Prvo mjesto na svakom pojedinačnom turniru se nagrađuje novčanom nagradom od 500 KM, drugo od 400 KM uz vaučer za dvoje u BAUER centru za regeneraciju tijela, dok je za treće mjesto osiguran vikend za dvoje u Hotelu Blanca Vlašić i novčana nagrada u iznosu od 150 KM.

Šta je teqvoly i u kojem formatu će se odigrati turnir?

Teqvoly je urbani sport temeljen na odbojci i stolnom tenisu, a igra se na posebnom zakrivljenom stolu, tzv. TEQ stolu. Sport je utemeljen u Mađarskoj 2012. godine, a pravila nalažu da sudjeluju četiri igrača, odnosno dva po ekipi, bez obzira na spol i godine.

Sport slijedi poen-format bodovanja i može se igrati na raznim površinama: beton, pijesak i akrila; u zatvorenom ili otvorenom prostoru, a u BiH se prvi put zaigrao i još uvijek se igra na snijegu.

Što se tiče ostalih pravila, Teqvoly kao sport dozvoljava igračima maksimalno tri dodira, kao što je to slučaj u odbojci, a lopta se nakon toga mora prebaciti na protivničku polovicu, odnosno zakrivljenu površinu na drugoj strani.

Jedno od ključnih pravila jeste da se ne dozvoljava fizički kontakt između igrača i stola, čime je rizik od ozljeda minimalan.

0%