play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Najmanje sedam osoba ubijeno u napadu u Izraelu

Najmanje osam ljudi je ubijeno, a još najmanje deset osoba je ranjeno sinoć u pucnjavi u blizini sinagoge u četvrti Neve Yaakov u istočnom Jeruzalemu.

Policija je ubila napadača, javlja izraelski dnevni list Haaretz. Policija je ovaj napad nazvala terorističkim činom.

Glasnogovornik Hamasa rekao je da je pucnjava ‘osveta’ za raciju izraelske vojske u izbjegličkom kampu Jenin u četvrtak u kojoj su izraelski komandosi ubili sedam naoružanih osoba i dva civila, što je bio najveći pojedinačni broj ubijenih u sukobima na Zapadnoj obali proteklih godina.

Policija kaže da je napadač pucao na skupinu Izraelaca u susjedstvu. Na mjestu događaja pronađeno je vatreno oružje koje je koristio.

“Vidjeli smo ženu i četiri muškarca kako leže na putu. Upucani su i nisu davali znake života i odmah smo konstatirali smrt. Još tri ranjene osobe, uključujući sedamdesetogodišnju ženu koja je u kritičnom stanju su prevezene u bolnicu. Trenirani smo za ovo, nažalost nikad ne zaboravljamo teroristički napad, a stalno doživimo nove. Ništa ne možete da uradite, ovo je vrijeme za profesionalizam, jer je to razlika između života i smrti”, rekao je Fadi Dekidek iz hitne službe.

0%