play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Održana sjednica Ocjenjivačkog suda za “Izbor najboljeg sportaša Kantona za 2022. godinu”

U prostorijama Sportskog saveza SBK/KSB održana je 1. sjednica Ocjenjivačkog suda/Žirija “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2022. godinu “.

Ocjenjivački sud/Žiri u sastavu Drago Suban, predsjednik, Nusret Baručija, potpredsjednik, i članovi Dragan Lovrić, Anto Žunjić, Edhem Ekmeščić i Dženan Mahmutebović razmatrao je 96 nominacija u 22 kategorija što govori o teškom zadatku članova Ocjenjivačkog suda/Žirija.

Broj nominacija je manji nego prethodne godine što je jedan od pokazatelja da je sport na SBK/KSB u stagnaciji i da isključivo pojedinačni sportovi postižu zapažene rezultate posebno u kategorijama kadeta i juniora.

Prijedlog Ocjenjivačkog suda/Žirija razmotrit će Upravni odbor Sportskog saveza SBK/KSB na sjednici zakazanoj za srijedu 1. veljače 2023. godine, a konačnu odluku o najboljim među najboljim sportašima, sportskim ekipama i radnicima SBK/KSB donijet će Organizacijski odbor “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2022. godinu” koja će se održati u Novom Travniku, općini domaćinu manifestacije.

0%