play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Izabrani delegati za državni Dom naroda iz Kluba Hrvata i Bošnjaka

Danas je održana sjednica Doma naroda FBiH na kojoj su izabrani delegati za državni Dom naroda iz Kluba Hrvata i Bošnjaka.

Nakon obavljenog zadatka Privremene komisije za izbor i imenovanja, to radno tijelo je usvojilo zaključak da je postupak ovjere kandidatskih listi proveden u skladu sa Izbornim zakonom te je predložilo da se usvoji izvještaj kako bi delegati mogli glasati.

Dom naroda FBiH ranije je dostavio kandidatske liste Središnjem izbornom povjerenstvu BiH za delegate državnog Doma naroda. Takvih listi ukupno je 13, a zaključkom SIP-a su sve potvrđene.

Predsjednik Kluba Bošnjaka Muamer Zukić (SDA) na početku sjednice zatražio je stanku od sat vremena. Nakon što su se vratili, zastupnici su glasovali i izabrali državne delegate.

Iz Kluba Hrvata su izabrani: Marina Pendeš, Dragan Čović i Zdenko Ćosić ispred HDZ-a, Ilija Cvitanović (HDZ 1990) i Zlatko Miletić.

U državni Dom naroda iz Kluba Bošnjaka izabrani su: Šefik Džaferović, Safet Softić iz SDA, Dženan Đonlagić iz DF-a, Kemal Ademović iz NiP-a i Džemal Smajić (SBiH).

0%