play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Zlatni rez presudio: Regé-Jean Page najljepši muškarac na svijetu

Zvijezda Bridgertona Regé-Jean Page proglašen je najljepšim muškarcem na svijetu, prema drevnim znanstvenim istraživanjima. Za 34-godišnjeg glumca utvrđeno je da je 93.65 posto podudaran s grčkim zlatnim omjerom ljepote Phi, kojim se mjeri fizičko savršenstvo.

Chris Hemsworth iz serije Men In Black zauzeo je drugo mjesto s 93.53 posto podudarnosti, treći je Michael B. Jordan iz filma Black Panther s 93.46 posto, a pjevač Harry Styles četvrti je s 92.30 posto. Listu je sastavio britanski estetski kirurg dr. Julian De Silva koji je za istraživanje koristio najnoviju tehniku računalnog mapiranja.

“Ove potpuno nove tehnike računalnog mapiranja omogućuju nam da riješimo neke od najvećih misterija o tome što čovjeka čini fizički lijepim, a tehnologija je korisna i pri planiranju operacija pacijenata”, izjavio je dr. De Silva za Daily Mail.

Ovaj postupak za mjerenje ljepote potječe iz europske renesanse. Umjetnici i arhitekti koristili su se jednadžbom, poznatom kao zlatni omjer, pri stvaranju svojih remek-djela. Omjer se može primijeniti na bilo što, a koristio ga je Leonardo Da Vinci u poznatom djelu Vitruvijev čovjek.

Znanstvenici su od tada prilagodili matematičku formulu kako bi otkrili što osobu čini lijepom. Mjere se duljina i širina nečijeg lica, a pretpostavka je da, što su omjeri lica ili tijela bliži broju 1.618 (Phi), to je čovjek ljepši. Zatim se mjeri dužina od linije kose na čelu do mjesta između očiju, kao i od mjesta između očiju i dna nosa i od dna nosa do dna brade.

Osoba se smatra lijepom ako su brojevi jednaki. Zatim se pozornost posvećuje simetriji i proporcijama lica. Kako bi se netko smatrao lijepim prema zlatnom omjeru, duljina uha mora biti jednaka duljini nosa, a širina oka mora biti jednaka udaljenosti između očiju.

Regé-Jean Page pobijedio je jer je imao najvišu ocjenu za razmak između očiju, a i položaj njegovih očiju je zaradio visoku ocjenu. “On ima klasično lijepo lice i prekrasne smeđe oči. Njegove savršeno oblikovane usne također su dobile visoku ocjenu, a jedina niža ocjena koju je dobio bila je širina i duljina nosa”, otkrio je dr. De Silva.

0%