play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Tom Hanks u nominacijama za tri Zlatne maline

Iako je njegov zadnji film “Elvis”, u kojemu glumi pjevačevog menadžera Toma Parkera, favorit u kategoriji najboljeg filma na ovogodišnjim Oscarima, Tom Hanks je u ponedjeljak ostao nemalo iznenađen kad je doznao da je zaradio tri nominacije za Zlatnu malinu, nagradu koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja.

Za Zlatnu Malinu nominiran je za dvije uloge: Presleyevog menadžera u biografskom filmu “Elvis” i za ulogu Geppetta u Disneyjevom remakeu filma “Pinocchio”.

U priopćenju za javnost organizatora dodjele Zlatnih malina stoji da je Hanksova uloga u filmu “Elvis” najviše ismijavana izvedba u 2022. Dodatno je nominiran u kategoriji “najgoreg filmskog spoja”, a to je “Tom Hanks i njegovo lice puno lateksa.”

I dok film “Elvis” i njegovu zvijezdu Austina Butlera kritičari hvale, Hanksovu ulogu pukovnika Toma Parkera mnogi su žestoko kritizirali.

“Disneyjev Pinocchio” je među pet nominiranih za “najgori film” za ovogodišnju Zlatnu malinu, uz kontroverzni biografski film o Marilyn Monroe pod nazivom “Plavuša”.

U kritici New York Timesa piše da se Hanks u filmu “Pinocchio” pojavljuje s gomilom lateksa na licu i ima bizaran naglasak.

Nominacije za Zlatne maline obično se objavljuju dan prije objave nominacija za Oscara. Hanks je u užem izboru za Oscara za najboljeg glumca u filmu “A Man Called Otto”.

0%