if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Svi letovi na berlinskoj zračnoj luci Brandenburg otkazani zbog štrajka radnika

Otkazano je oko 300 letova koji su u srijedu trebali poletjeti i sletjeti na zračnu luku Brandenburg u Berlinu. To je prvi put od 2018. godine da je štrajk radnika doveo do tolikog broja otkazivanja letova, javlja DW. 

Svi putnički letovi na zračnoj luci Brandenburg koji su bili zakazani za srijedu su ili otkazani ili pomjereni zbog štrajka radnika.

Oko 300 letova trebalo je poletjeti ili sletjeti na zračnu luku u Berlinu u srijedu. Čak 35.000 putnika koji su trebali proći kroz zračnu luku Berlin Brandenburg će biti pogođeni štrajkom.

“Kompanija zračne luke u ovakvoj situaciji mora pretpostaviti da se na ovaj dan ne mogu obavljati redovni putnički letovi u BER-u”, rekao je portparol zračne luke za Reuters.

Planirani štrajk radnika počeo je u srijedu u 3:30 sati po lokalnom vremenu i trajaće do kraja dana.

Dok su aviokompanije pomjerile neke letove za četvrtak, a druge preusmjerile na zračne luke poput Dresdena i Leipziga, mnogi putnici su se morali okrenuti željezničkom prijevozu. 

To je prvi put od 2018. godine da je štrajk pogodio toliko letova u Njemačkoj. Štrajk radnika organizira sindikat Verdi zbog preniskih plaća.

Sindikat traži mjesečno povećanje plaća od 500 eura za zaposlene na zračnim lukama i za radnike koji obavljaju usluge zemaljskog posluživanja po osnovu 12-mjesečnog kolektivnog ugovora.

0%