if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Pet od sedam skijališta otvoreno na području SBK

Nakon što je snježni prekrivač zabijelio bh. planine, otvorena je službeno i skijaška sezona na većem broju ski centara u Srednjobosanskom kantonu.

Za razliku od prošlogodišnje zimske sezone u SBK, koja je radi vremenskih uvjeta počela na vrijeme te trajala rekordnih 100 dana, ovogodišnja sezona počela je sa čak mjesec dana zakašnjenja. To će svakako ostaviti posljedice.

“Možemo reći da u tijeku visoke sezone, kada su Božićni i Novogodišnji blagdani, te školski raspusti, nismo imali skijanje i radi toga su štete velike, pogotovo kad se govori o vertikalnom transportu.”, kazao je predsjednik Turističke zajednice SBK Miroslav Matošević.

Zahvaljujući snježnim padavinama proteklih je dana u funkciju pušteno pet od ukupno sedam skijaških centara. Pored onih u Jajcu, Rostovu i Busovači, nezaobilazna destinacija – Vlašić privukla je brojne turiste iz naše zemlje i regije.

Za razliku od prethodnih sezona kada je na području našeg kantona bilježeno više od 150 tisuća noćenja, rezultati ove ne obećavaju. Zbog brojnih otkazivanja i prolongiranja rezervacija turistički radnici bilježe gubitke zbog čega su im prihodi smanjeni. S toga očekuju veću podršku nadležnih.

“Kolege sa drugih skijališta čak nemaju ni asfaltni put do svog skijališta, treba li dalje razgovarati o podršci za mogućnost zasnježivanja i navodnjavanja. Bitno je da opstane zimski turizam na našem kantonu, jer znamo da on veže preko 72 gospodarske djelatnosti.”, prokomentirao je Goran Šarić, Predsjednik udruženja poslodavaca skijališta Srednja Bosna.

I ova sezona pokazala je da je potencijal koji pružaju zimski turistički centri SBK velika razvojna šansa ukoliko potraje do ožujka, dio štete moći će nadoknaditi, ali rekordnu prošlogodišnju neće dosegnuti.

0%