play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Hrvatska krenula u “lov” na sezonce iz BiH

Ovih dana krenuo je pravi “lov” na sezonce iz BiH koji ovog ljeta žele raditi u Hrvatskoj, izvještava BiznisInfo.ba.

Riječ je najvećem online sajmu poslova u turizmu i sezoni Sezonac.hr koji je otvoren ovih dana i nastoji privući posjetitelje koji traže sezonski ili stalni posao u Hrvatskoj. Online sajam, kojem se pristupa putem interneta, otvoren je do 2. veljače.

Sajam se agresivno reklamira u BiH, putem portala za traženje posla ili drugih stranica, pa je očito da su upravo naši građani glavne potencijalne “mete” hrvatskih poslodavaca.

Na sajmu je oglašeno više od 200 oglasa za posao. Konobari, prodavači, kuhari, vozači, spasioci, wellness terapeuti, vrtlari, edukatori – treneri, voditelji ugostiteljskih objekata samo su neki od primjera ponude.

Radnike traže hoteli, trgovinski lanci itd., među kojima su: Valamar, Lidl, Tommy, Jamica, INA, Best Solutions, Zagrebačka pivovara, Coca Cola, Metro, Petrol, Konzum, Spar, Radisson Blu, Kaufland, McDonald’s – Globalna hrana, Eurospin, Aquapark Istralandia, Blue Sun, Esplanade i brojni drugi.

Poznato je da BiH već odavno pati od nedostatka radnika pa se postavlja pitanje da li će ovako masovan odlazak sezonaca u susjednu državu dodatno otežati situaciju.

Naši poslodavci u velikom broju slučajeva ne mogu pronaći dovoljno radnika, a stanje bi moglo postati još teže.

0%