play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Usvojen rekordni Proračun Općine Novi Travnik

Općinsko Vijeće Novi Travnik usvojilo je danas na sjednici vijeća Proračun Riznice Općine Novi Travnik za 2023.godinu.

Ovogodišnji proračun iznosi 17.514.296,00 milijuna KM i to je rekordan iznos u odnosu na prethodne godine. Bitno je napomenuti da proračun posjeduje i razvojnu i socijalnu i investicijsku komponentu.

Također je usvojen i Prijedlog Odluke o izvršenju Proračuna Riznice Općine Novi Travnik za 2023.godinu.

“Ovo je prije svega realan proračun za Općinu Novi Travnik. Ovo je iznos sredstava koji će se realizirati za korist građana Novog Travnika za kapitalne projekte. Jedan dio suficita, odnosi se na poslove koji nisu završeni zbog vremenskih prilika i zbog energetske situacije u protekloj godini, te zbog nedostatka potrebnih prijava prilikom raspisivanja tendera, tako da se u prošloj godini jedan dio kapitalnih investicija razvukao, ali mi imamo potpisane ugovore i krećemo u realizaciju tih projekata tijekom ove godine. U ovoj godini očekujemo skoro 8 milijuna KM kapitalnih investicija, a to je za građane Novog Travnika značajno i važno, a s druge strane poruka kako Novi Travnik ide ka rastu i kapitalnih prihoda i prihoda naše općine.”, kazao je načelnik općine Novi Travnik Stjepan Dujo.

Treba napomenuti da je na točku 1. dnevnog reda Prijedlog proračuna za 2023. godinu uloženo čak 11 amandmana, a predstavnici stranke SDA rekli su da će podržati proračun bez obzira da li će amandmani proći ili ne, iako nisu u potpunosti zadovoljni.

Načelnik se osvrnuo i na uložene amandmane vezane za dio proračuna koji se odnosi na sport: “Nikad veća ulaganja u sport i sportsku infrastrukturu. Mi ulažemo više od milijun KM u infrastrukturu. Nitko se godinama nije usudio rekonstruirati krov naše sportske dvorane koji je 30 godina prokišnjavao. Mi smo se usudili, osigurali sredstva projektom vrijednim 600 tisuća KM. Potpisali smo i ugovor za drugu fazu za postavljanje stropa u sportskoj dvorani, izgradnju i rekonstrukciju bazena, ulaganje u Dom kulture, ulaganje u sportske terene, ulaganje u igrališta na području naše općine, dakle nešto što do sada nismo imali.”

“Ono što mi zamjerimo kao uprava jeste nerad Sportskog saveza. Sportski savez mora imati vrlo jasne kriterije, mora se znati koji sve klubovi imaju svoje upravne odbore i stručna tijela koji koordiniraju rad. Mi moramo graditi ono što je već dugo nama namjera a to je školski sport. Zato i jesmo u sustavu “Sportskih igara mladih”, koji je najveći projekt u Europi. To je nešto što je prepoznala i UEFA. U nadi i vjeri kako ćemo kroz naše djelovanje osiguravajući sredstva za infrastrukturu ali i organizirajući sadržaje i naravno uz sportske igre mladih vratiti se školskom sportu”, kazao je Dujo.

0%