play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Komisija dala preporuke za potvrđivanje kandidata za Vijeće ministara BiH

Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH razmotrila je podobnost i dala preporuke za potvrđivanje kandidata za obavljanje dužnosti ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH.

Sedam članova komisije je bilo „za“, dva protiv i jedan suzdržan.

Novoimenovana predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je krajem prošlog tjedna Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Komisiji za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, Prijedlog odluke za potvrdu imenovanja ministara i zamjenika ministara u novom sazivu Vijeća ministara BiH.

Prema ovoj odluci, kandidati koji su predloženi su: Zoran Tegeltija (SNSD) za ministra financija i trezora, Elmedin Konaković (NiP) za ministra vanjskih poslova, Zukan Helez (SDPBiH) za ministra obrane.

Nenad Nešić (DNS) predložen je za ministra sigurnosti, Staša Košarac (SNSD) za ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, a Edin Forto (Naša stranka) za ministra prometa i komunikacija.

Davor Bunoza (HDZBiH) trebao bi biti novi ministar pravde, Dubravka Bošnjak (HDZBiH) ministrica civilnih poslova i Sevlid Hurtić (BH Zeleni) ministar za ljudska prava i izbjeglice.

Za zamjenike ministara predloženi su: Ljiljana Lovrić za zamjenicu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Muhamed Hasanović za zamjenika ministra financija i trezora, a Elvir Mahmuzić za zamjenika ministra pravde.

Ivica Bošnjak trebao bi biti novi zamjenik ministra sigurnosti BiH, Josip Brkić zamjenik ministra vanjskih poslova BiH, Slaven Galić zamjenik ministra obrane BiH.

Aleksandar Goganović predložen je za drugog zamjenika ministra odbrane, Ognjen Janjić za zamjenika ministra prometa i komunikacija, Marijana Mojić za zamjenicu ministra civilnih poslova i Duška Jurišić za zamjenicu ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto je za svoje zamjenike predložila Zorana Tegeltiju i Elmedin Konakovića, buduće ministre financija i vanjskih poslova.

Nakon što je Komisija za pripremu izbora Vijeća ministara BiH uradila svoji dio posla, 25. siječnja trebala bi biti održana i sjednica Predstavničkog doma državnog parlamenta koja treba potvrditi imenovanje novog saziva Vijeća ministara BiH.  

0%