play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Snijeg napravio problem Željeznicama FBiH: Putnici čekaju tri sata da krene vlak iz Sarajeva

Vlak koji prometuje na relaciji Sarajevo-Čapljina jutros je zbog tehničkih problema stajao na sarajevskoj stanici više od tri sata.

Kako su nam potvrdili sa stanične blagajne Željeznica FBiH u Sarajevu vlak nije mogao krenuti zbog tehničkih problema.

Putnici su nam javili da ih niko nije obavijestio o kašnjenju polaska vlaka, niti o razlozima zašto vlak ne polazi.

Ispostavilo se da su ti tehnički problemi u biti “iznenadni” snijeg u siječnju. Zbog snijega i minusa zaledila se skretnica na Ilidži i putnici su čekali više od tri sata na tu informaciju, a kada je najavljen polazak i kada je taj problem saniran, zaledila se i skretnica na izlazu sa stanice.

Inače, snijeg je problem napravio i u drugim dijelovima BiH pogotovo u visinama i planinskim predjelima.

Prema lošim uvijetima za vožnju izdvajaju se putevi: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno-Kamensko, Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj), Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Travnik-Donji Vakuf, te šire područje Romanije.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske su istaknuli da su raspoložive službe na terenu i da su za sada svi putevi prohodni. U FBiH su putevi također prohodni, osim dionice na pravcu Rakitno – Blidinje, gdje je zbog loših uvjeta za vožnju jutros obustavljen promet. Zbog izuzetno otežanih uvjeta i zaostalih vozila kod mjesta Zukići na Bradini od 08:30 sati zabranjeno je kretanje teretnim vozilima sa prikolicom i šleperima na putu Sarajevo-Konjic.

0%