play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Pjevačica Sade uvrštena u Kuću slavnih

Otkako je njen baršunasti glas s hitovima “Smooth Operator” i “Your Love Is King” opčinio publiku još početkom osamdesetih, britanska pjevačica Sade Adu nanizala je više od 50 milijuna prodanih albuma, višestruke platinaste ploče, nagrade Grammy, a sada je uvrštena i Kuću slavnih tekstopisaca.

Osim nje u Kuću slavnih ulaze Snoop Dogg, Gloria Estefan, Teddy Riley, Michael Jackson i suradnik Alanis Morissette, Glen Ballard, Jeff Lynne iz ELO-a i koscenaristica Taylor Swift, Liz Rose. Svečana ceremonija će biti održana 15. lipnja u New Yorku.

Nile Rodgers, predsjednik Kuće slavnih tekstopisaca, rekao je da glazbena industrija ne postoji bez tekstopisaca koji prvo isporuče odlične pjesme te dodao: 

“Bez njih nema snimljene muzike nema koncerata, nema ničega. Sve počinje s pjesmom i tekstopiscem. Stoga smo vrlo ponosni što kontinuirano odajemo priznanje nekima od kulturno najvažnijih tekstopisaca svih vremena i što lista za 2023. ne predstavlja samo kultne pjesme, već i raznolikost i jedinstvo među žanrovima, etničkim porijeklom i spolom, tekstopisce koji su obogatili naše živote i, u svoje vrijeme doslovno transformirali glazbu i živote milijardi slušatelja širom svijeta”.

0%