if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Nakon Bijeljine i Sarajeva, Lidl stiže u još jedan bh. grad

Njemačka kompanija Lidl, koja je 2021. godine registrirala svoju firmu u BiH, u nekoliko gradova planira početkom 2024. godine istovremeno otvoriti najmanje šest prodajnih centara širom BiH.

Lidl je odabrao i lokaciju u Tuzli, a u toku su ispitivanja terena nakon čega će se pristupiti čišćenju i pripremi terena za prve građevinske radove njemačkog trgovačkog lanca.

Naime, u pitanju je lokacija u naselju Miladije na adresi Husinskih Rudara 138, odnosno na mjestu gdje je nekad bilo sjedište “Metalotehne d.d. Tuzla”.

Ukoliko sve bude išlo po planu, otvorenje Lidlovog prodajnog centra u Tuzli možemo očekivati početkom naredne godine, iako je bilo ranije predviđeno da prvi prodajni objekti budu otvoreni u posljednjem tjednu rujna ove godine.

Prema navedenom, Lidl u Tuzli će biti pozicioniran između druga dva trgovačka centra. Lidl je već započeo sa gradnjom poslovnog objekta na području Bijeljine.

U Sarajevu će Lidl graditi prodajni centar na prostoru koji je bio u vlasništvu Energoinvesta u sarajevskoj Općini Novi Grad.

Također, ovaj poznati trgovački lanac zainteresiran je i za područje Trebinja gdje bi se trebao izgraditi prodajni centar sa pratećim objektima i u neposrednoj blizini velikog kružnog toka uz magistralni put ka Dubrovniku i Herceg Novom.

0%