if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Travnik: Ovaj tjedan počela elektronska ovjera dokumenata

U Centru za pružanje usluga građanima Općine Travnik, od 16. siječnja ove godine, vrši se elektronska ovjera dokumenata uz primjenu ESIO informacijskog sistema.

U skladu sa sistemom upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015, Općina Travnik je na ovaj način unaprijedila kompletan proces ovjere potpisa, rukopisa i prepisa na način da je proces sada digitaliziran, svi podaci su dostupni u elektronskim bazama kao i svi potrebni izvještaji. Knjiga ovjere je digitalna i može se printati u skladu sa potrebama korisnika.

Prednosti informacijskog sustava za elektronsku ovjeru dokumenata pored digitalizacije su: uvezivanje internih i eksternih kancelarija u jedan jedinstven informacijski sustav, smanjenje gužve na šalterima, pojednostavljen i ubrzan proces ovjere, postojanje jedinstvene baza ovjera, primjena novih tehnologija kao što je elektronički potpis kod ovjere potpisa, doprinosi značajnom poboljšanju efikasnosti u radu.

Elektronska uprava je sljedeći nivo razvoja javne uprave, a navedenim iskorakom Općina Travnik građanima osigurava brz i jednostavan pristup javnim uslugama u oblasti ovjere dokumenata.

0%