if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Srušio se zrakoplov u Nepalu, 68 poginulih

Najmanje 68 osoba poginulo je danas u najgoroj zrakoplovnoj nesreći u posljednja tri desetljeća u Nepalu, objavila je nepalska agencija za civilno zrakoplovstvo, nakon što je ranije objavila da taj broj iznosi 40.

Stotine spasilaca pretraživale su brdovito mjesto nesreće u blizini grada Pokhare, gdje se srušio zrakoplov kompanije Yeti Airlines koji je letio iz glavnog grada Katmandua.

Televizija te himalajske države prikazala je pripadnike spasilačkih ekipa oko olupine. Dio tla na mjestu nesreće bio je spaljen, a mogao se vidjeti i plamen.

“Poslali smo 31 tijelo u bolnicu, a 33 tijela još izvlačimo iz ponora”, rekao je policijski dužnosnik Ajay K.C., dodavši da spasioci imaju poteškoća s dopiranjem do mjesta u klancu između dva brda u blizini zračne luke turističkog grada.

Zrakoplov je kontaktirao zračnu luku iz klanca Seti u 6 sati i 5 minuta, a “potom se srušio”, objavila je agencija za zrakoplovstvo u priopćenju. “Pola zrakoplova je na obronku. Druga polovica je pala u klanac rijeke Seti”, rekao je za Reuters mještanin Arun Tamu koji je do mjesta nesreće došao nekoliko minuta nakon što se avion srušio.

U zrakoplovu ATR 72 kompanije Yeti Airlines na letu iz Katmandua bile su 72 osobe, uključujući dvoje djece i četiri člana posade, rekao je glasnogovornik aviokompanije Sudarshan Bartaula. Petero indijskih državljana, četvero ruskih, dvoje iz Južne Koreje te po jedan irski, australski, francuski i argentinski državljanin bili su u zrakoplovu, rekao je dužnosnik nepalske zračne luke.

Zrakoplov je bio star 15 godina i opremljen starim transponderom s nepouzdanim podacima, napisala je na Twitteru internetska stranica za praćenje letova FlightRadar24.

“Preuzimamo podatke visoke rezolucije i provjeravamo kvalitetu podataka”, napisao je FlightRadar24.

0%