if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Privedena Greta Thunberg

Greta Thunberg, najpoznatija klimatska aktivistica na svijetu, privedena je danas nedaleko od sela na zapadu Njemačke, gdje posljednjih dana sudjeluje u prosvjedima protiv širenja rudnika ugljena.

Na snimci koja je objavljena se vidi kako njemačka interventna policija odnosi Gretu Thunberg (20). Nakon što su je odnijeli, Greta je nasmiješena pozirala okupljenim fotoreporterima dok ju je jedan policajac držao za ruku. Policija je za BBC poručila da Greta nije uhićena te će biti puštena čim joj provjere identitet.

Policija je Reutersu rekla da je Greta privedena u trenutku kad je skupina prosvjednika “krenula prema oknu” rudnika Garzweiler 2. Navode da će svi privedeni prosvjednici biti pušteni kad im utvrde identitet. Policija je također objavila da je jedan muškarac skočio u okno. Rudnik Garzweiler 2 nalazi se oko 9 kilometara od sela Lützerath. 

Thunberg se, podsjetimo, pridružila tisućama drugih aktivista i prosvjednika koji su proteklog vikenda prosvjedovali protiv uništenja njemačkog sela kako bi se napravilo mjesta za proširenje rudnika lignita u vlasništvu europskog energetskog diva RWE-a.

0%