if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Zapljenjeno 2,7 tona kokaina, u Srbiji uhićen organizator kriminalne slupine

U međunarodnoj akciji koj su predvodili MUP Srbije i Sigurnosno-obavještajna agencija (BIA) u koordinaciji s Europolom, na jedrilici u Atlantskom oceanu zaplijenjeno je 2.7 tona kokaina, više od pola milijuna eura te uhićeno šest osoba, priopćio je u srpski MUP.

Kokain je bio zapakiran u hrpu pojedinačnih paketa koji su se nalazili u brojnim sportskim torbama. Jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin. Zaustavljena je u španjolskim teritorijalnim vodama. 

U Srbiji su uhićeni organizator kriminalne skupine, sedamdesetogodišnji S.K, te još trojica osumnjičenih –  N.S. (1988), N.S. (1980) i B.K. (1983).

Uhićeni 70-godišnji mozak kartela je, kako pišu srpski mediji, Slobodan Kostovski. On je, inače, pobjegao iz zatvora u Brazilu i za njim je bila izdana crvena Interpolova tjeralica. Tijekom uhićenja je pokušao pružiti otpor, no policija ga je brzo savladala. 

Blic piše da je, dok je bilo na crvenoj tjeralici, uredno živio u svom stanu u širem centru Beograda, na području kvarta Palilula, te je putovao po svijetu koristeći lažnu putovnicu. Inače je rodom iz Novog Pazara, a bio je prijatelj srpskog ratnog zločinca Željka Ražnatovića Arkana. 

Uz Kostovskog, u Srbiji su uhićeni i Nikola Stojadinović (35), Nebojša Subina (43) i Bojan Kopitovica (40).

Istraga o organiziranoj kriminalnoj skupini koju je, kako se sumnja, vodio Kostovski pokrenuta je u siječnju 2022. zbog sumnje da se bavi krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u zemlje Europsku unije.

0%