play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Veliki interes turista za krunidbu kralja Charlesa III, 80 posto hotela već popunjeno

Ceremonija krunidbe kralja Charlesa III, koja će se održati 6., 7. i 8. svibnja, privući će u London tisuće turista iz cijelog svijeta.

Za trodnevnu ceremoniju krunidbe, 80 posto hotela u gradu je već popunjeno. Iz turističkih agencija su naveli da su zahtjevi iz cijelog svijeta sve veći.

Ugur Bulut, turistički operater koji posluje u Londonu, rekao je da je ovo dobra prilika za oživljavanje britanskog turističkog sektora, koji je bio ozbiljno poremećen tijekom razdoblja pandemije.

“Turizam je važan izvor prihoda za britansku ekonomiju, a recesija od 80 posto tijekom pandemije dovela je industriju u ozbiljnu krizu. Krunidba kralja bit će važan poticaj u tom pogledu. U hotelima je popunjenost do 80 posto”, rekao je Bulut.

U Londonu se nesmetano nastavljaju pripreme za ceremoniju krunidbe kralja Charlesa III. Izvode se radovi na uređenju puteva, posebno na putevima koji vode do Buckinghamske palače i u turističkim područjima.

Ispred palače bit će postavljene platforme za one koji žele da vide kralja Charlesa III, koji će krenuti iz Buckinghamske palače, gdje će i početi ceremonija.

Charles III je preuzeo tron u rujnu prošle godine nakon smrti njegove majke, kraljice Elizabethe II.

0%