if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Nove internet prevare se šire BiH

Brojni građani BiH su ovih dana dobijali poruke putem društvenih mreža da su dobitinici nagrada poput poklon bona ili bilo kakvih drugih nagrada. Iz policije ističu kako je riječ o klasičnim prevarama.

Iz policije su upozorili građane da ne nasijedaju na takve poruke ili pozive, te da niti u bilo kojem slučaju ne daju svoje bankovne podatke.

Policija Unsko-sanske županije zaprimila je više prijava o prijevarama građana preko društvenih mreža ili aplikacija putem kojih su nepoznatoj osobi davali podatke o bankovnim karticama, nakon čega su s njihovih računa vršene transakcije.

Iz županijskog MUP-a su priopćili kako nijedna banka, ni druge pravne osobe, od građana putem telefona ili društvenih mreža ne traži podatke s njihovih kartica, te su pozvali građane da ne nasijedaju na takve poruke.

Poruke u kojima stoji da ste dobitnici nagradnih igara najčešći je oblik internet prevare. U slučajevima primanja poziva u kojima ste obaviješteni o dobitku i traženju bankovnih podataka, potrebno je slučaj prijaviti policiji. Iz policije ističu kako se sudski pozovi i službeni dopisi šalju isključivo poštom.

0%