play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Kompanija iz BiH gradi vjetroelektranu kod Tomislavgrada

Vlasti u BiH dale su suglasnost za izgradnju vjetroelektrane u vrijednosti višoj od 106 milijuna eura, koju na području Tomislavgrada planira graditi kompanija u vlasništvu širokobriješkog FEAL-a.

Na temelju preporuke ministarstva energetike, industrije i rudarstva vlada Federacije BiH je odobrila izdavanje energetske dozvole gospodarskom društvu Winter wind za vjetroelektranu Tušnicu na istoimenoj planini.

Na toj lokaciji se planira izgradnja 11 vjetroagregata instalirane snage 72.6 megavata, čija bi godišnja proizvodnja trebala iznositi 193 GWh električne energije. 

Projekt Vjetroelektrane Tušnica je započet 2017. godine, kada su počeli ispitivanje i mjerenje potencijala vjetra, a 2019. je izrađen elaborat koji je potvrdio opravdanost investicije. Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 106 milijuna eura. 

Vjetroelektrana na planini Tušnici druga je koju grade tvrtke u vlasništvu kompanije FEAL iz Širokog Brijega, koja se bavi obradom metala. Ova je kompanija tijekom 2018. godine pustila u pogon vjetroelektranu Jelovača, također na području općine Tomislavgrad. 

0%