play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Na adresu Europske komisije stigle dvije poruke o eksplozijama

Policija u Briselu je kontaktirana nakon što su na adresu Europske komisije stigle dvije poruke o eksplozijama na ruskom jeziku. U mailu stoji da će se eksplozije desiti danas, prenosi “Brussels times”.

“Brussels times” navodi da društvenim mrežama kruže neprovjereni izvještaji o potencijalnom terorističkom napadu na liniji metroa 2 i 6 u Briselu u srijedu. Ali dok je belgijski Nacionalni krizni centar ukazao da je prijetnja dovela do dodatne budnosti, naveli su da “različiti neuvjerljivi elementi pokazuju da je napad malo vjerojatan”.

Pošto je javni prijevoz u Briselu već poremećen zbog raznih sindikalnih štrajkova, javnost je već bila oprezna kada je u pitanju javni prijevoz. Mnogi putnici su jutros vidjeli izvještaje na društvenim mrežama da policija nadgleda prijetnju bombom.

Američkim državljanima u Briselu šalju se poruke iz veleposlanstva SAD-a u kojima se od njih traži da budu sigurni dok putuju na posao u srijedu, posebno na linijama metroa 2 i 6 između stanice Iser i Rogier.

List “Le Soir” prenosi da je spomenuti mail u EK došao od čovjeka koji je dva puta kontaktirao Europsku komisiju, prvo 16. veljače, a zatim 3. ožujka. Njegova poruka je upozorila, na ruskom jeziku, da “u svjetlu kontinuirane agresivne politike EU, ovim vas upozoravam na velike terorističke napade na teritoriju EU“.

0%