if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Tri predstave u dva dana u Centru za kulturu Travnik

Sezona u mjesecu ožujku u Centru za kulturu općine Travnik počinje sa kazališnim predstavama. U naredna dva dana, petak i subota, odigrat će se tri predstave za različite dobne uzraste. 

U petak 3.3.2023., godine predstava “Klinička slika”, monodrama, komedija u produkciji “Kult” Tuzla, Ingenaus360 by Trifekta d.o.o. Tuzla i Centra za kulturu Tuzla. Glumac Hasan Sušić na zanimljiv način uspio je oživjeti zahtijevan dramski lik koji igra u monodrami. Predstava je planirana u velikoj sali Centra sa početkom u 20 sati, ulaz je 5 KM. 

Subota, 4.3.2023., godine je rezervirana za dvije predstave. Prva je za djecu i mlade na Kamernoj sceni Centra za kulturu u 12 sati. Riječ je o, već izvođenoj, predstavi za djecu “Petar Pan” koju igraju djeca Dramskog studija Centra za kulturu općine Travnik. Ova predstava je rađena prema motivima kultne knjige koju je napisao škotski književnik J. M. Barrie. 

Iako je već izvođena nekoliko puta, uvijek ima svoju publiku. Predstava se igra u toku već prepoznatljive aktivnosti Centra “Jutro u pozorištu” koja je uspjela afirmirati, educirati i na kraju privući veliki broj djece kada je dramska umjetnost u pitanju. Ulaz na predstavu je besplatan. 

Isti dan, subota uvečer u velikoj sali Centra sa početkom u 20 sati bit će izvedena predstava “Ubit ću se, majke mi”, urnebesna komedija o sudbini žene koja se nalazi na životnoj prekretnici, ispričana kroz monolog. Lik igra poznata glumica Jovana Petronijević, a režiju potpisuje Katarina Mitrović- Janković. Ova predstava ima svoju mini turneju u BiH, te je do sada dobro prihvaćena kod publike. Karte možete uzeti na blagajni Centra na dan predstave ili rezervirati na broj 030 511 907. Ulaz na predstavu 15 KM. 

0%