if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Travnik: U petak otvaranje izložbe “CLICK ME UP!”

U petak, 24. veljače, u maloj galeriji restorana Ex Ponto bit će otvorena izložba industrial i steampunk lampi akademskog kipara Dejana Pranjkovića “CLICK ME UP!”.

Tema izložbe su lampe izrađene u industrijskom i steampunk stilu. Konstruirane su od najrazličitijih, uglavnom starih i odbačenih  predmeta industrijskog porijekla poput neobičnih elektro aparata sa metalnim kućištima, analognih mjernih uređaja, instalacijskih elektro i vodo komponenti.

Fasciniran traganjem i pronalaženjem davno odbačenih predmeta koji svoju ljepotu kriju ispod začina zuba vremena i koji nerijetko zbog svoje primarno naglašene funkcionalne a manje estetske dimenzije, svoju sudbinu završavaju zatrpani na kaotičnim deponijama i mračnim podrumima s mirisom prošlih vremena, gotovo da sam bio primoran prepustiti se stvaranju jedne nove priče u kojoj će ti isti predmeti, istina na drugačiji ali ništa manje sjajan način, još jednom zauzeti svoje glavne uloge koje im bez imalo sumnje i pripadaju, kazao je Pranjković.

Ovo su samo neki od mnogobrojnih predmeta koji se međusobno povezuju i spajaju u neočekivane ali estetski privlačne i dinamične objekte koje možemo posmatrati kao zasebna skulpturalna ostvarenja i objekte a koji na koncu jednim klikom prekidača i paljenjem svjetla, postaju uporabni predmeti i prelaze u domen primjenjene umjetnosti.

Izložba će biti otvorena od 24.2. do 5.3.2023.

0%