play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Krenuo maraton u čast svim majkama SBK koje su izgubile svoje voljene

Udruga “Heroji ne umiru” SBK i ove godine je organizirala memorijalni maraton za sve Majke Središnje Bosne koje su izgubile svoje voljene.

Memorijal je danas, 10. lipnja, krenuo iz Novog Travnika u 12:00h od spomen obilježja poginulim Hrvatskim Braniteljima ispred općine Novi Travnik gdje su položili vijenac te upalili svijeće poginuli braniteljima i civilima.

Maratonci će trčati preko Rankovića, Stojkovića, Bučića, Nević polja, Prahulja, Križa Podolac, Ratne bolnica (Crkva Sv. Duha Nova Bila) Grginog polja, Jardola, Krčevina, te Križanćevog Sela gdje će se spojiti s biciklističkim timom koji kreće od središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima u Kreševu u 12:00h i idu kroz Kiseljak, Gromiljak, Brestovsko, Busovaču, Topalu, Križanćevo Selo. Svi će se uputiti na spomen obilježje “Osmica” gdje će se obilježiti 31. obljetnica zločina Armije BiH nad Hrvatima središnje Bosne, te ubijenoj djeci u Vitezu.

Povorka će na svakom spomenutom mjestu palit svijeće, dostojno se pomoliti i odati počast svim poginulim braniteljima HVO HB.

0%