play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Goran iz Novog Travnika ,”Ismet mi je pomogao”- priča o ljudskoj dobroti

U srcu životnih avantura, često se dogode trenuci koji nas podsjete na ljepotu ljudske dobrote. Jedan takav susret obilježio je nedavno putovanje gospodina Gorana Totića. Kroz razgovor s nama, Goran je podijelio svoju nevjerojatnu priču o izgubljenim stvarima koje su, zahvaljujući nevjerojatnoj ljubaznosti jednog čovjeka, pronađene. Možete poslušati audio zapis razgovora s Goranom, ili pročitati kratku priču ispod audio zapisa. To ćemo vam ostaviti na izbor, znamo da ćete završiti sa istom porukom.

Telefonski razgovor s Goranom:

Putovanje je započelo u Splitu, gdje je Goran obavljao svoje svakodnevne poslove. Usput je krenuo prema Kninu, a zatim su se uputili prema Novom Travniku. Na putu prema odredištu, odlučili su se za kratki predah u Šuici kako bi se odmorili od vožnje.

No, nakon što su napustili restoran, Goran je shvatio da je izgubio torbu koju je, pretpostavljajući, ostavio u Šuici. Međutim, istina je bila drugačija – torba je izletjela iz automobila dok su napuštali Zenicu, kada je Goran otvorio vrata, a torba je neprimjetno skliznula van.

Paničan i bez svih bitnih dokumenata poput vozačke dozvole, osobne iskaznice i putovnice, Goran je osjećao kako mu se svijet urušava. No, čak i u najtežim trenucima, nije izgubio vjeru.

Kroz molitvu i vjeru, Goran se oslonio na Božju pomoć, posebno se prisjećajući molitvi svoje kćeri koja je uvijek tražila pomoć svetog Ante u nevolji. I, kao da je odgovor na molitvu stigao, Goran je dobio nevjerojatnu vijest.

Dok je putovao prema kući, Goran je primio telefonski poziv obavještavajući ga da su njegovi dokumenti pronađeni u policijskoj postaji u Zenici. Bio je to trenutak nevjerojatne sreće i olakšanja.

Kada je stigao do policijske postaje, Goran je s oduševljenjem pronašao svoju torbu netaknutu, a s njom i sve važne dokumente. No, ono što je još više dirnulo njegovo srce bio je gest jednog čovjeka, Ismeta Ike, koji je pronašao torbu i vratio je, ne tražeći ništa zauzvrat.

Iako je Ismet Ike odbio bilo kakvu nagradu ili zahvalnost, Goran je bio zahvalan do neba za ovaj nevjerojatan čin dobrote. Ovaj susret podsjetio je Gorana i nas sve na snagu ljudske dobrote i solidarnosti, osobito u vremenima kada se čini da su ljudi okrenuti jedni protiv drugih.

Uoči blagdana Uskrsa, Bajrama i Vaskrsa, ova priča postaje još snažnija, podsjećajući nas na važnost ljubavi, suosjećanja i međusobne podrške. Goran je svjedočanstvo tome da dobrota još uvijek postoji u svijetu, čak i u trenucima kada se čini da je sve izgubljeno. Dok se ovaj susret možda dogodio u proljeće, njegova poruka traje cijele godine – uvijek treba činiti dobra djela i širiti ljubav i dobrotu gdje god je to moguće.

0%