play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Nick Cave dolazi u Zagreb

Nick Cave & The Bad Seeds nastupit će u zagrebačkoj Areni 15. listopada u sklopu europske turneje na kojoj će na 27 koncerata u 17 zemalja predstaviti svoj novi album “Wild God”, objavio je organizator koncerta Outbox agencija.

Turneja počinje 24. rujna u Oberhausenu u Njemačkoj, a završava u Parizu 17. sudenog, a uslijedit će nakon izdavanja njihovog 18. studijskog albuma “Wild God” 30. kolovoza. Novi album najavljen je prošli tjedan uz objavu naslovne pjesme.

Nastali nakon raspada The Birthday Partya 1982. godine, Nick Cave & The Bad Seeds postali su jedan od najhvaljenijih muzičkih sastava današnjice, a njihov utjecaj na druge muzičare je sveobuhvatan i dubok.

Dosad su objavili 17 studijskih albuma, počevši sa “From Her To Eternity” iz 1984. do iznimno hvaljenog “Ghosteen”, objavljenog krajem 2019. godine, a novi album “Wild God” kroz deset pjesama “pleše između konvencije i eksperimentiranja, skrećući ulijevo i zaobilazeći smjerove koji povećavaju bogatstvo slika i emocija u Caveovim pričama koje dišu dušu.”

“Nikad ne razmišljam o tome kako će ploča zvučati uživo, proces pisanja stihova previše je težak da bi se takve ideje uzele u obzir. Ali, kada slušam ‘Wild God’ mislim da stvarno možemo napraviti nešto epsko s tim pjesmama uživo. Ploča jednostavno izgleda kao stvorena za pozornicu”, izjavio je Nick Cave.

Bend će na predstojećim koncertima nastupiti u sastavu – Nick Cave (vokal), Warren Ellis (violina, gitara, mandolina) Martyn Casey (bas), Jim Sclavunos (bubnjevi), George Vjestica (gitara), Larry Mullins (klavijature), Carly Paradis (klavijature).

0%