play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Tri sestre i tri medalje s Europskog prvenstva u karateu

Sestre Sipović su ostvarile povijesni uspjeh za svoj Karate klub “Ippon” Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu.

Karataši i karatiskinje Bosne i Hercegovine su ostavirili odličan rezultat na Europskom prvenstvu kadeta, juniora u Gruziji.Povijest karatea u BiH su ispisale sestre Emina, Ajla i Nejra Sipović koje su osvojile medalje. Emina Sipović se u domovinu vraća sa zlatnom medaljom u kategoriji seniorki do 61 kilogram.

Redom je pobjeđivala predstavnice Škotske (6.1), Srbije (7:5), Slovačke (11:5), Ukrajine (12:12 uz prednost prvog poena). U finalu je bila bolja od Slovenke Hane Debeljak sa 4:1.

Ajla Sopić je u juniorskoj konkurenciji osvojila srebrenu medalju i postala viceprvakinja Europe. Pobijedila je predstavnice Poljske, Engleske, Srbije, Slovačke, a u finalu je poražena minimalnim rezultatom 1:2 od predstavnice Francuske.

Nejra je na svom putu do bronzane medalje u kategoriji mlađih seniorki do 55 kg, nakon slobodnog prvog kola, savladala protivnicu Srbije, u četvrtfinalu je zaustavljena je od predstavnice Slovačke tijesnim rezultatom 3:4, te nakon dobijene prilike za repasaž fantastičnim rezultatima pobijedila je predstavnice Grčke 4:0 i Belgije 9:1.

Iz karate kluba “Ippon” iz Sarajeva ne skrivaju oduševljenje i oglasili su se zahvalom na divnim porukama podrške, selkorici Lejli Ferhatbegović Dizdarević, kao i pokroviteljima.

0%