play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

Meta pooštrava mjere korištenja aplikacija za tinejdžere

Meta je priopćila da će sakriti osjetljiviji sadržaj od tinejdžera na Instagramu i Facebooku usred globalnog pritiska regulatora na giganta društvenih medija da zaštiti djecu od štetnog sadržaja na svojim aplikacijama.

Ovaj potez će otežati tinejdžerima da naiđu na sadržaje kao što su samoubojstvo, samoozlijeđivanje i poremećaji u ishrani kada koriste funkcije poput pretraživanja i istraživanja na Instagramu, navodi Meta.

Kako dalje navode iz Mete, svi nalozi tinejdžera će prema zadanim postavkama biti pod najrestriktivnijim postavkama kontrole sadržaja na Instagramu i Facebooku, a i dodatna pretraživanja bit će ograničena na Instagramu.

“Želimo da tinejdžeri imaju sigurno iskustvo i siguran doživljaj u našim aplikacijama koje odgovara uzrastu. Stoga, danas najavljujemo dodatne zaštite koje su fokusirane na vrste sadržaja na koje tinejdžeri nailaze na Instagramu i Facebooku”, priopćili su.

Čak i ako tinejdžer prati neki nalog koji sadrži objave osjetljivih tema i sadržaja, te objave će biti uklonjene iz njihovog “feeda”, prema Metinom blogu. Kompanija je priopćila da će mjere, za koje se očekuje da će biti uvedene u narednim tjednima, pomoći da se pruži iskustvo “prikladnije za uzrast”.

Inače, Meta je pod pritiskom u SAD-u i u Europi zbog navoda da njene aplikacije izazivaju ovisnost i da su pomogle u poticanju krize mentalnog zdravlja mladih. Zbog toga su se iz kompanije odlučili na ovaj korak, piše Guardian.

0%