play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Dodjeljene nagrade Zlatni globus, Oppenheimer dominirao

Povijesna drama “Oppenheimer” i komedija “Jadnici” dobili su Zlatne globuse za najbolje filmove, a zvijezde tih filmova Cillian Murphy i Emma Stone osvojili su nagrade za najbolje glumce.

Oko 300 novinara, koji su glasali za najbolja filmska ostvarenja u prošloj godini, proglasilo je Oppenheimer, priču o razvoju atomske bombe, najboljom dramom. Film “Jadnici”, s Emmom Stone u ulozi preminule žene koju su oživjeli znanstvenici, osvojio je, pak, nagradu za najbolji filmski mjuzikl ili komediju, pobijedivši najveći lanjski hit na kino blagajnama “Barbie”.

Zvijezda “Oppenheimera” Cillian Murphy osvojio je nagradu za najboljeg glumca za ulogu J. Roberta Oppenheimera, dok je Emma Stone proglašena najboljom glumicom u filmskoj komediji ili mjuziklu.

Zlatni globus za najbolju glumicu u drami osvojila je Lily Gladstone za ulogu u filmu Ubojice cvjetnog mjeseca, dok je za najboljeg glumca u komediji proglašen Paul Giamatti za ulogu u filmu “The Holdovers”.

Za najboljeg redatelja proglašen je Christopher Nolan za režiju Oppenheimera, a Robert Downey Jr., koji je u tom filmu glumio Oppenheimerovog neprijatelja, osvojio je nagradu za najboljeg sporednog glumca. Da’Vine Joy Randolph osvojila je Globus za najbolju sporednu glumicu u filmu “The Holdovers”.

Za najbolji strani film proglašena je francuska drama Anatomija pada, koja je dobila i nagradu za najbolji scenarij. Za najbolji animirani film nagradu je, pak, dobio Dječak i čaplja.

U televizijskim kategorijama najboljom dramom proglašena je serija “Succession”, dok je nagradu za najbolju TV komediju osvojio “Medvjed”.

Ovom ceremonijom započela je sezona dodjele godišnjih nagrada u Hollywoodu, koja kulminira dodjelom Oscara 10. ožujka. Dodjela Zlatnih globusa okupila je vodeće filmske i televizijske zvijezde po prvi put nakon šest mjeseci štrajkova glumaca i pisaca prošle godine.

0%