play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Otvoren prostor za apliciranje kapitalnim projektima prema Vladi Republike Slovenije

Načelnik Općine Novi Travnik jučer se u Sarajevu susreo s Damjanom Sedarom, veleposlanikom Slovenije u BiH. Na radnom sastanku razgovaralo se o mogućnostima razvojne suradnje Republike Slovenije i Općine Novi Travnik.

Načelniku Duji kao i drugim nazočnim načelnicima prezentirane su mogućnosti apliciranja prema Vladi Republike Slovenije za kapitalne projekte, putem Centra za međunarodno sudjelovanje i razvoj.

Centar za međunarodnu suradnju i razvoj Republike Slovenije (CMSR) prisutan je u BiH od 2007. godine i do danas je implementirao 30 projekata. Okvir financiranja CMSR bazira se na infrastrukturnim projektima u vrijednosti od 200 tisuća eura do 5 milijuna. Financiranja su do 30-40% vrijednosti projekata a isplata donacija vrši se sukcesivno. Projekti koji se uzimaju u razmatranje mogu trajati po nekoliko mjeseci pa do 2-3 godine.

Sastanak je završen s uvjerenjem ostvarenja buduće uspješne suradnje i pozitivnom ozračju obzirom da je Novi Travnik uz Velenje od jučer grad prijatelj i  s Općinom Ravne na Koroškem.

0%