if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Općina Kreševo domaćin najboljim sportašima Kantona za 2023.godinu

Načelnik Općine Kreševo Renato Pejanović primio je delegaciju Sportskog saveza SBK/KSB u sastavu Hamdija dr. Mlinarević, Drago Suban i Amela Lolić koja je prezentirala projekat manifestacije “Izbora najboljeg sportaša Kantona”.

Predstavnici Sportskog saveza SBK/KSB istaknuli su značaj manifestacije koja je jedinstvena prilika da se najboljim među najboljima oda priznanje za postignute rezultate u 2023. godini kao i ulogu Sportskog saveza SBK/KSB koji posljednjih godina isključivo radi na promociji tjelesne aktivnosti u očuvanju zdravlja, posebno mladih koje imaginarni digitalni svijet odvaja od tjelesne aktivnosti što dovodi do mnogobrojnih zdrastvenih problema poput pretilosti, djabetisa tipa 2 i kardivaskularnih oboljenja.

Sagledavajući značaj sporta, a prvenstveno tjelesne aktivnosti, načelnik Općine Kreševo Renato Pejak u ime Općine Kreševo, prihvatio je domaćinstvo manifestacije “Izbora najboljeg sportaša Kantona za 2023. godinu” koja će biti održana 23. veljače 2024. godine i istaknuo da će Općina Kreševo sa svim svojim raspoloživim kapacitetima bit na raspolaganju najboljim sportašima i sportskim radnicima Kantona.

Manifestacija “Izbor najboljeg sportaša Kantona” je jedna od najznačajnijih kulturno sportskih manifestacija koja se održava dvadeset prvi put za redom u Općinama SBK/KSB.

Načelnik Općine Kreševo Renato Pejak uputio je poziv da najbolji sportaši Kantona, sportski radnici, članovi Organizacijskog odbora i drugih prilikom radnih sastanaka posjete kulturno povijesna mjesta na području Općine Kreševo te ponudio da se organizira prezentacija podkivanja jaja po čemu je Kreševo poznato i van područja naše države.

0%