if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Iz Gaze uspješno evakuirano 36 osoba iz BiH

Tijekom noći iz Pojasa Gaze je uspješno evakuirano 36 bh. državljana, dok se šest osoba sa liste za evakuiranje nije pojavilo na prelazu Rafah, potvrdio je za Anadolu Sabit Subašić, veleposlanik Bosne i Hercegovine u Egiptu.

“Mi smo na putu prema Kairu, nakon što smo noćas završili evakuaciju 36 osoba sa liste od 42 osobe”, rekao je Subašić. Dodao je kako se šest osoba sa liste, za koje je izraelska strana odobrila evakuaciju, sinoć nije pojavilo na prelazu Rafah.

Subašić je naglasio kako će oni u narednom periodu imati mogućnost pojaviti se i preći granicu Rafah, na čemu Veleposlanstvo BiH nastavlja raditi.

Evakuirani državljani BiH sa obiteljima su na putu prema Kairu, gdje će boraviti u hotelu naredna dva dana, a tijekom tog perioda će se raditi na rješenjima za njihov dolazak u Bosnu i Hercegovinu.

Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Egiptu uputila je zahtjev za evakuiranje 54 osobe iz Gaze, a riječ je o 29 državljana BiH i njihovim bližim srodnicima. Izraelska strana odobrila je da Gazu napuste 42 osobe s pomenutog spiska.

0%