if( aicp_can_see_ads() ) {
}
play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji radio

Austrija uvodi digitalne vinjete

Već je par mjeseci poznato kako su Austrijanci, da bi omogućili povoljniji prolaz kroz svoju zemlju, uveli i dnevnu vinjetu koja košta 8.60 eura. Međutim, od 22. studenog takva, a i sve ostale vinjete, bit će dostupne i kao digitalne. To znači da vinjetu više neće biti potrebno fizički lijepiti na vjetrobran automobila, već će vaš registarski broj biti zabilježen u središnjem sustavu, a provjera se radi automatski. Online kupnja moguća je na web-adresi https://shop.asfinag.at/en/.

Ono što je sjajno u tom sustavu je činjenica kako je vlasnik vinjete korisnik vozila. Drugim riječima, ako tijekom trajanja vinjete promijenite automobil i registraciju – što nije rijedak slučaj kod ljudi koji koriste službene automobile – u sustavu možete aktualnu vinjetu prenijeti na novu registraciju. Doduše, to će vas koštati 18 eura, ali kako je cijena godišnje vinjete 96.40 eura, to se apsolutno isplati.

Također, u aplikaciji preko koje možete kupiti vinjetu moguće je programirati i njeno automatsko produženje, što eliminira nerijedak slučaj da se u novoj godini jednostavno zaboravi kupiti nova vinjeta.

0%