play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
chevron_left
volume_up
  • play_arrow

    Drukčiji

U okviru kampanje “I ti možeš biti ta osoba!” prikupljeno više od 120.000 KM za onkološke pacijente

U okviru kampanje “I ti možeš biti ta osoba!” koju je pokrenula Fondacija tuzlanske zajednice s ciljem prikupljanja sredstava za uređenje onkološkog odjeljenja UKC Tuzla do sada je prikupljeno 124.738,13 KM.

Kako je navedeno na doniraj.ba 2953 donatora doniralo je navedeni iznos za četiri dana. Inače, cilj ove kampanje je da se osiguraju financijska sredstva u iznosu od 250 tisuća KM.

“Pored nabavke opreme i uređenja onkološkog odjeljenja UKC-a u Tuzli, sva dodatna sredstva preusmjeriti ćemo na unapređenje uvjeta na onkološkim odjeljenjima na kliničkim centrima u Zenici, Mostaru i Banja Luci. Stoga, pozivamo sve prijatelje i poznanike u zemlji i inostranstvu te predstavnike biznis sektora da pruže podršku u ovoj kampanji. Uređeno okruženje u kojem onkološki pacijenti borave i osiguramo udobno mjesto za sjedenje ili ležanje može značajno smanjiti stres i imati veliki uticaj na sam ishod liječenja”, navedeno je na doniraj.ba,

Podsjećamo, Fondacija tuzlanske zajednice pokrenula je kampanju na inicijativu sugrađanina Mirze Mustafagića, koji je okupio grupu aktivista – influensera iz cijele BiH, a ideja je bila da se osiguraju bolji uvjeti za onkološke pacijente na UKC Tuzla.

Ovoj akciji pridružio se i Grad Sarajevo koji je donirao deset tisuća KM.

Donacije su dali građani Bosne i Hercegovine iz cijelog svijeta. Ukoliko želite dati svoj doprinos detaljne podatke o načinu uplate potražite na stranici doniraj.ba.

0%